Nytpä pyydän teiltä apua. Tein äsken ruokaa eli ruispastaa, tomaattikastiketta ja pari kebakkoa. Kebakot ei kovin laihdutusystävällisiä ole, mutta ei tuo ruoka kovin pahakaan ollut salaatin kanssa. No nyt kun olen miettinyt, niin tekisi mieleni keksiä muutama mukavanmakuinen ja kevyt uusi ruokalaji, jota voisi muullekin perheelle syöttää.

Olisiko teillä hyviä ruokapöydän "salaisia aseita"?

Minäkin kaivelen tänne joitakin ohjeita huviksi ja hyödyksi lukijoille. Ainakin keskäkurpitsapizza on painonvartijoista tullut ohje ja kerta kaikkiaan yllättävän hyvää. Ei kun kaivelemaan arkistoja...

1. Kebab liha

Jos mietiskelet kebab ravintolassa käymistä, niin tämän lihaohjeen avulla voit helposti tehdä aika kevyitäkin kebab annoksia. Kastikkeethan voi itse miettiä kevyimmän mukaan. Käytän itse kastikkeena vain chilikastiketta. Vieraille voi tietysti olla tarjolla useampaakin lajia. Valmistusaika on pitkä, mutta siitä suurin osa kuluu uunissa. Tästä saa syömistä vaikka vieraille. Itse tarjoan riisin ja salaatin kera.

2 kg naudan jauhelihaa
90 g pussi Aromat suolaa (suolaa siis kyllä on aika tavalla, myönnetään)
1/2 dl mustapippurirouhetta

Aineet sekoitetaan ja vaivataan 15-20 min (minä teen vatkaimella ja siihen taikinakoukut). Laita taikina puoliksi ja tee kaksi pötkylää. Ne laitetaan foliopaperiin, jonka päät jätetään auki. Pannaan 100 asteiseen uuniin kolmeksi tunniksi. Avataan foliot ja lihat saa olla jälkilämmössä vielä tunnin. Ja valmista tuli.